15 x Handige reisapps en websites

december 10, 2017

“Vroeger was alles beter” zeggen mensen op hun oude dag. Maar is dat wel zo? Als het op reizen aankomt wellicht niet. Ondanks dat er vroeger veel meer onontdekte plekjes waren, is reizen voor de millenial veel toegankelijker geworden. Waar je vroeger met KLM weken onderweg was naar Indonesië ben je hier nu binnen 15 uur! Ook door de opkomst van vele busmaatschappijen zit je al voor een prikkie in steden als Gent, Berlijn of Florence. Maar ook door de technologische ontwikkelingen wordt reizen een stuk makkelijker en fijner. Alles kun je op internet opzoeken en heb je binnen mum van tijd binnen handbereik.

Ondanks dat wij soms proberen helemaal offline te zijn tijdens onze reis, ontkom je er bijna niet meer aan om je telefoon te gebruiken als je onderweg bent. Het maakt het gewoon een stuk makkelijker. Een hotel of vlucht boeken, een route uitstippelen, reviews opzoeken of even de wisselkoers bekijken. De mogelijkheden zijn oneindig. Om het je nóg makkelijker te maken op reis hebben enorm veel bedrijven hier op ingespeeld met verschillende apps.
Wij hebben hier een lijstje van 15 heel handige (gratis) apps die tijdens je travels goed van pas kunnen komen. Enkele hebben geen app maar zijn wel heel leuke of handige websites die we toch in dit rijtje hebben geplaatst.

 1. Maps.me
  Dit vind ik echt een uitvinding. Je verdwaalt nooit meer als je deze app hebt. De kaarten kun je downloaden en offline gebruiken. Je hoeft dus geen wifi op te zoeken om te weten of je hier links of rechts moet. Handig is dat je van te voren in je hostel plekken kunt ‘pinnen’ op de kaart. Deze worden dan opgeslagen op de kaart en je kunt vanaf je huidige locatie (offline) kiezen voor de optie ‘route hier naartoe’. In steden als Marrakesh komt dit helemaal van pas, waar je nogal makkelijk verdwaalt.
 2. Flyonward.com
  Dit is handig wanneer je van plan bent of bezig bent de wereld rond te reizen op alleen one-way tickets. Zoals wellicht bekend kunnen landen bij de immigratie lastig doen wanneer je geen uitreisticket hebt. Je bent bij deze landen vaak verplicht een volgende vlucht vooruit te boeken naar je volgende bestemming of een duurdere vlucht te boeken en proberen je geld terug te krijgen. Je krijgt alleen nooit al je geld terug. Dit is zonde. Als je nergens aan vast wil zitten voor het vervolg van je reis en toch het land binnen wilt komen biedt Flyonward dé oplossing.  Zij bieden voor $9.99 een geldig en legaal 24-uurs ticket aan. Voor $16.99 heb je een 48-uurs ticket. Het enige wat je hoeft te doen is dit ticket boeken een paar uur voordat je naar het land vliegt waar zij een doorreisticket zullen vragen. Werkt perfect, geen gedoe bij immigration en het is goedkoop!
 3. Stack / Google foto’s / Flickr
  Reizen met de mobiele telefoon brengt ook gelijk een camera met zich mee die voor je het weet vol zit. Zeker op een langere reis is het fijn als je je foto’s kunt veilig stellen. Hier zijn verschillende apps voor. Bij Stack en Flickr krijg je als gratis lid al 1000GB opslagruimte. Google foto’s krijg je gratis onbeperkt opslagruimte en ordent je foto’s.
 4. Polarsteps
  Deze is leuk voor de thuisblijvers! Met deze app kun je makkelijk je travels bijhouden. Het houdt ook je statistieken bij zoals hoeveel km je gereisd hebt, hoeveel steps, landen en je persoonlijke foto’s. Andersom kan jij natuurlijk ook je virenden en familie volgen op hun reis.
 5. Adioso.com
  Als je dacht dat je met Skyscanner al flexibel tickets kon boeken wordt je vast heel blij van Adioso. Los van dat je alleen al blij wordt van de naam van deze website biedt deze nog véél meer mogelijkheden. Vooral als je flexibel wilt reizen en je bestemming nog niet vast staat.
  Je kunt kiezen uit land, continent of regio, staat of één van de wanderlists. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken op ‘best skydiving destinations’. Vervolgens kun je bij de vluchten kiezen voor beste, goedkoopste of snelste.
  Andere handige functie is “Quick search’ links boven op de website waarbij je vliegtickets kunt zoeken op woorden. Net zoals je op Google zou zoeken typ je bijvoorbeeld in ‘sri lanka to maldives’.
  Helaas hebben zij nog geen app ontwikkeld, maar wij vonden dat deze niet mocht ontbreken in dit lijstje.
 6. Like a local Offline City Guide & Map
  Als je er van houdt om een land of stad te ervaren als een echte local is dit wellicht een app voor jou. Met deze app kun je plekjes ontdekken waar de locals zelf gek op zijn. Hiermee mijd je touristtraps door bijvoorbeeld in Rome net één straatje verder van het Colosseum een goed lokaal restaurantje te vinden. Via de app kun je ook tours boeken met locals. Handig is dus ook dat de kaarten 100% offline werken.
 7. Hotwire.com
  Wij weten inmiddels dat ook de dure en luxueuze hotels willen niet met lege kamers blijven zitten en maken hier graag gebruik van. Grote hotelketens willen toch hun kamers kwijt en doen dit dan voor een prijs die lager is dan de normale rate. Vooral in grote steden vinden wij het wel eens fijn om een goed hotel te hebben. Als dit ook nog eens voor een zacht prijsje kan is dit helemaal top. Dit concept heeft ook nog een verrassingseffect: pas na je boeking krijg je een bevestigingsmail met het geboekte hotel. Je kunt als je zoekt aangeven hoeveel sterren het hotel moet hebben, welke faciliteiten je wilt en de wijk waar het hotel zich bevindt.  Wij raden wel aan altijd minimaal 3 sterren te doen omdat de sterren voor hotels overal anders worden toegekend. Een 3 sterren hotel in New York zal er anders uitzien dan een 3 sterren hotel in bijvoorbeeld Bangkok.
 8. Roomer
  Nog een manier om op je overnachting te besparen is Roomer. Het kan gebeuren dat iemand een hotel heeft geboekt zonder annuleringsmogelijkheden maar er toch iets tussen is gekomen of bijvoorbeeld zijn vlucht heeft gemist. Roomer is de marktplaats voor de hotels waar geen terugbetaling mogelijk is. Zo kun jij voor een zachter prijsje slapen in de geboekte hotelkamer van meneer die zijn vlucht heeft gemist. Andersom kun jij hier dus ook je hotelovernachting verkopen, zo zie je toch nog iets van je geld terug.
 9. XE Currency App
  Rand, Roepie, Dollars, Thaise Baht, peso, pond: er zijn oneindig veel wisselkoersen. De ene wisselkoers is makkelijker om te rekenen naar euro’s dan de ander. Wil je het precies weten dan is dit een handige app om de wisselkoers te berekenen. De app onthoud de valuta die je als laatst hebt gebruikt en zo kun je de app voor deze valuta ook offline gebruiken! Zo voorkom je dat je denkt dat je een goede deal hebt gemaakt en je er later achterkomt dat je geen €2,00 maar €20,00 hebt betaald.
 10. Feedly
  Niet slepen met tijdschriften maar wel lekker lezen en op de hoogte blijven van je favoriete (reis)blogs. Je kunt uit een lijst aanklikken over welke onderwerpen je graag leest en artikelen toevoegen. De app houd voor je bij welke artikelen je nog moet lezen.
 11. VakantieBieb
  Onder het motto ‘niet slepen’ en voor degene die liever een boek lezen dan artikelen. Met deze app kun je tijdens je vakantie allerlei gratis e-books lezen. De app is gratis en je vind 60 boeken (waaronder ook kinderboeken dus wel eerst even kijken of er iets tussen zit voor je).
 12. Seatguru
  Deze app helpt je de beste plekken in het vliegtuig te vinden. Geef aan met welk type toestel je vliegt en je krijgt een overzicht van de stoelindeling met stoeladvies.

  13. Tripadvisor
  Waarschijnlijk is deze app wel bij de meeste reizigers bekend, maar toch mag deze niet ontbreken in de lijst. Elke vakantie of reis weer bewijst deze app onmisbaar te zijn. In ieder geval voor ons! Soms lijkt een hotel of hostel zo leuk, schoon en gezellig. Eventjes de reviews checken op tripadvisor kan nooit kwaad. Soms blijkt dit hostel verschrikkelijk vies, gevaarlijk of onvriendelijk te zijn. Dan weet je dat je daar met een grote boog om heen moet dus.

14. Anti Mosquito
Door het uitstralen van een geluid met hoge frequentie zou je met deze app alle soorten muggen kunnen weren. Een geluid dat de mens niet kan horen. Ik heb het zelf nog niet kunnen testen, maar het is het proberen waard lijkt me!

15. Agoda
Agoda is bij veel mensen, zeker onder de Nederlanders, minder bekend is dan Booking. Toch vind je bij Agoda wanneer je door Azië reist een groter aanbod in Hotels.

More about Jeroen Prins

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *